10 tips: Talenten bij je kind ontdekken en stimuleren

10 tips: Ontdek de talenten bij je kind en stimuleer ze. 

 1. Vertrouwen geven vanuit de omgeving.

  Zorg voor veiligheid en vertrouwen, dat is de basis om talent te kunnen ontwikkelen. Alle kinderen zijn goed zoals ze zijn. Ze hoeven niet eerst iets te ontwikkelen voordat ze aandacht krijgen.

 2. Ruimte krijgen om te ontdekken.

  Geef je kind de ruimte om met verschillende activiteiten in aanraking te komen. Hierdoor krijgt hij mogelijkheden om te ontdekken waar zijn talent ligt.

 3. Laat het kind zelf keuzes maken

  Laat je kind zelf sturing geven aan het leerproces en het kiezen van activiteiten.

 4. Geef veel positieve feedback.

  Hierdoor gaat je kind door met proberen. De aanmoediging vanuit de omgeving werkt stimulerend voor je kind. Geef zoveel mogelijk complimenten. Focus je op wat goed gaat. Moedig aan om dingen te laten zien.

 5. Laat kinderen leren op de manier die het beste bij ze past.

  Bied leerstof op verschillende manieren aan. Laat het kind zelf aangeven hoe het wil leren. Kinderen kunnen het beste hun talenten ontdekken als ze kunnen leren op de manier die bij hun past.

 6. Observeer je kind.

  Waar wordt hij of zij blij van. Waar gaan zijn ogen van stralen en krijgt het kind energie van. Moedig het kind zoveel mogelijk aan om verschillende kanten te ontwikkelen. Geef het kind vertrouwen, zodat het kind voelt dat hij op onderzoek uit mag gaan.

 7. Let op de balans van kinderen.

  Laat ze veel bewegen: fysieke balans. Beweging, voldoende slaap en gezonde voeding is de basis om goed te kunnen leren en presteren.

 8. Laat kinderen praten over hun gevoelens en leer ze meer over verschillende gevoelens.

 9. Leer ze positief denken.

  Het gras is niet altijd groener bij de buren. Iedereen heeft zijn sterke kanten. Van alle fouten kun je leren.

 10. Leer kinderen dat ze mogen dromen.

  Stimuleer wensen en verlangens. Wat je wilt, kan ook uitkomen, als je er maar in gelooft.

Bij FanWork Musicals proberen wij ook aan de hand van zulke richtlijnen het positieve zelfbeeld bij onze kids steeds verder te ontwikkelen. Wij geloven er in dat ieder kind het verdient om vol zelfvertrouwen door het leven te gaan. Wil je het zelf een ervaren, kom je kind een gratis lesje volgen bij een van onze locaties.

About Jamie Kradolfer

Jamie houdt zich bezig met de marketing, communicatie & PR van FanWork. Daarnaast is ze ook één van de musicaldocenten bij FanWork. "Omdat ik ook werkzaam ben in de praktijk, ben ik dagelijks bezig met het waarmaken en toepassen van onze belofte. We willen kinderen meer dan alleen musicalles geven. We willen dat kinderen trots zijn op hun eigen authenticiteit en we helpen ze deze verder te ontwikkelen en te omarmen."

Leave a Reply

Your email address will not be published.

(bijna) op elk gewenst moment een GRATIS PROEFLES

Snel iets vragen?
Wij zijn op WhatsApp.
En we doen natuurlijk ons best zo snel mogelijk terug te appen.

06-28 28 68 40