De voordelen van zingen & dansen op een rij | FanWork Musicals

Zingen & dansen, dé oplossing.

Bezig zijn met muziek is niet alleen leuk, het heeft ook een positief effect op de ontwikkeling van je kind. Lees hier de vele voordelen van musiceren.

Muziek maakt slimmer

Het bezig zijn met muziek heeft een positief effect op de intelligentie van een kind. Dit blijkt uit diverse wetenschappelijke onderzoeken. Door zelf muziek te maken wordt het intelligentiequotiënt (IQ) van kinderen verhoogd en vooral het abstractievermogen en het analytisch denken sterk verbeterd.

Uit hersenonderzoeken is gebleken, dat bij kinderen die muziek maken de linker hersenhelft (spraak en intellect) en de rechter hersenhelft (gevoelstoestand) sterker met elkaar verbonden raken dan bij niet-musicerende kinderen. Dit effect ontstaat, doordat muziek maken een positieve en stimulerende werking heeft op de neuronale verbindingen in de hersenen. De neuronen worden geactiveerd waardoor er minder afsterven en er betere onderlinge verbindingen ontstaan. Dat bepaalt uiteindelijk het intelligentieniveau van je kind. Klinkt ingewikkeld, maar het is eigenlijk heel simpel. Muziek is de sleutel tot een IQ van 130!

Muziek = horen, zien en voelen

Dat is muziek de zintuigen ontwikkeld is zeker een voordeel die we niet moeten vergeten. Muziek doet een groot beroep op het gehoor. Muziek en gehoor zijn onafscheidelijk.

Maar vlak ook de ogen niet uit. Uiteraard gebruiken we onze ogen bij dansen, Een kind observeert bepaalde pasjes of dansjes en probeert deze te vertalen in een eigen beweging. Ook kijken ze naar zichzelf hoe bepaalde bewegingen eruit zien. Daarnaast gebruik je je zicht ook voor het lezen naar liedteksten, bij het bespelen van instrumenten en ga zo maar door.

Tot slot voelen. Enig idee? Voelen is hierin niet letterlijk voelen door middel van een aanraking, maar leren aanvoelen van de muziek. Welke geluiden, bewegingen, ritmes horen bij bepaalde muziek. Wat voor verschillende soorten muziek zijn er en welk gevoel krijg je daarbij.

Een keertje zingen & dansen bij FanWork Musicals?

Meer voordelen van zingen & dansen

Naast de bovenstaande positieve effecten worden ook andere ontwikkelingsgebieden aangesproken met muziek:

  • Emotionele ontwikkeling: leren over gevoelens, inlevingsvermogen, ontwikkelen van creativiteit en zelfbewustzijn.
  • Cognitieve ontwikkeling: concentratie, het observeren en overnemen van choreografieën of muziekstukken.
  • Motorische ontwikkeling: de lichaamsdelen onafhankelijk van elkaar leren bewegen en bewegingen leren combineren.
  • Spraak- en taalontwikkelingspelen met spreekgeluiden, goed articuleren, mond motoriek, uitbreiding van de woordenschat, kennis van plaatsingen zoals op, onder, naast, voor.

Samen zingen en dansen dus!


Zingen & dansen bij FanWork Musicals een keer proberen?
Gratis proefles! 

Bij FanWork Musicals is iedereen tussen de 6 en 21 jaar welkom. Wij geloven dat ieder kind zich kan ontwikkelen tot een zelfverzekerd persoon. Daarom zijn wij hier tijdens onze les ook continu mee bezig en op gefocust. We moedigen leerlingen aan om hun eigen talenten, creativiteit en sterke eigenschappen te leren kennen en te ontwikkelen.

Bij ons mag uw kind altijd een les mee ‘proeven’. Dus schrijf uw kind nu in en ervaar het zelf!

Gratis proefles

About Jamie Kradolfer

Jamie houdt zich bezig met de marketing, communicatie & PR van FanWork. Daarnaast is ze ook één van de musicaldocenten bij FanWork. "Omdat ik ook werkzaam ben in de praktijk, ben ik dagelijks bezig met het waarmaken en toepassen van onze belofte. We willen kinderen meer dan alleen musicalles geven. We willen dat kinderen trots zijn op hun eigen authenticiteit en we helpen ze deze verder te ontwikkelen en te omarmen."

Leave a Reply

Your email address will not be published.

(bijna) op elk gewenst moment een GRATIS PROEFLES

Snel iets vragen?
Wij zijn op WhatsApp.
En we doen natuurlijk ons best zo snel mogelijk terug te appen.

06-28 28 68 40