Zo geef je jouw kind meer zelfvertrouwen

Posted by | December 06, 2017 | Door onze kids | No Comments
Iedere ouder wil niets liever dan dat zijn kind een gelukkig mens wordt. Door je kind te koesteren, zijn eigenwaarde te helpen ontwikkelen en daarna stap voor stap los te laten geef je het daarvoor een sterke basis mee: zelfvertrouwen. Dat is het fundament waarop het zelf verder kan bouwen aan een gelukkig leven.

Een sterk zelfbeeld.

Een sterk zelfbeeld heeft meer invloed op een leven dan een hoog IQ. Het blijkt dat kinderen met eigenwaarde zich beter ontwikkelen, zorgelozer zijn, langer doorgaan met een taak, meer zelfvertrouwen hebben en gelukkiger zijn.

Kinderen worden niet met eigenwaarde geboren. Het moet worden opgebouwd tijdens het leven en diep van binnen worden verankerd. Het gaat om een innerlijk weten dat je bijzonder bent. Zodat je je zelfrespect straks niet laat afhangen van cijfers, bezittingen of de mening van anderen. Je kunt als ouder helpen om een sterke basis te leggen voor het leven

Happinez schreef een mooi artikel waarin ze aan de hand van 8 tips vertellen hoe je je kind meer zelfvertrouwen kan meegeven dat binnen in zit. Lees hier het hele artikel. 

About Jamie Kradolfer

Jamie houdt zich bezig met de marketing, communicatie & PR van FanWork.
Daarnaast is ze ook één van de musicaldocenten bij FanWork. “Omdat ik ook werkzaam ben in de praktijk, ben ik dagelijks bezig met het waarmaken en toepassen van onze belofte. We willen kinderen meer dan alleen musicalles geven. We willen dat kinderen trots zijn op hun eigen authenticiteit en we helpen ze deze verder te ontwikkelen en te omarmen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

(bijna) op elk gewenst moment een GRATIS PROEFLES