Onze docenten van de Talent Classes

Elise Berends – Dramalessen

Conservatorium Codarts Rotterdam – Muziektheater

Over Elise:

Op mijn vijftiende begon ik met het schrijven van musicals. Dat heeft er altijd in gezeten, net als eigenlijk het docentschap, want zodra ik iets leerde, wat dan ook, móest ik het meteen doorgeven aan de mensen om me heen. Ik wilde altijd al mijn kennis en vaardigheden delen, en dat heb ik nog steeds. Toen ik na de middelbare school naar het conservatorium in Rotterdam ging, ging ik wat meer de uitvoerende kant ontwikkelen, het zelf op toneel staan en een betere actrice en zangeres worden. Ik heb daar super veel geleerd en ook een heleboel niet. Dat kwam pas later, toen ik onder andere bij Stage entertainment in producties kwam te staan. Mijn eerste rol was een hoofdrol in Mamma Mia en dat is het engste en moeilijkste wat ik ooit heb gedaan. Maar wat heb ik er veel van geleerd! Daarna volgden nog een paar jaren op de planken, maar uiteindelijk ben ik nu weer helemaal terug bij mijn roots: doceren en maken. Ik schreef een nieuwe versie van Peter Pan, die afgelopen jaar door het land toerde, kreeg een Amateur Musical Award voor beste nieuwe musical voor Kenau, en schrijf nog steeds elk in elk geval een of twee nieuwe stukken met enorm veel passie. En in de talentklassen kan ik al die creativiteit helemaal kwijt en geniet ik ontzettend van het gigantische talent waarmee ik mag werken, wat ik altijd zoveel mogelijk mee wil geven van wat ik geleerd heb en nog steeds leer.

Wat je nog niet weet over mij:
Geen idee, maar jullie mogen me alles vragen in de les, dus als je ergens nieuwsgierig over bent: kom maar op!

Tineke Blok

Tineke Blok – Zanglessen

Conservatorium Tilburg – Muziektheater

Over Tineke:
Op het conservatorium leerde ik zingen, acteren, dansen maar ook tappen, componeren en theatermaken, je kunt het zo gek niet bedenken! Daarna heb ik een aantal musicalproducties gedaan en nu zing ik o.a. in een a cappella vocalgroup. Sinds januari 2013 ben ik docent bij FanWork op drie verschillende locaties en in drie verschillende functies. Die afwisseling vind ik heel leuk en past ook bij me. Het leukste aan het lesgeven vind ik, om een combinatie te maken van plezier hebben en iets leren. De dansjes voor de allerkleinsten maak ik samen met hen, zodat ze lekker hun creativiteit kwijt kunnen. Met de oudste groepen ga ik graag dieper op de zangmaterie in, zodat ze echt voelen wat er precies gebeurt tijdens het zingen. En met de spelgroepen vind ik het het allerleukste om ze via lol en gekheid uit hun comfortzone te halen. Kortom, ik vermaak me wel bij FanWork.

Wat je nog niet weet over mij:
Dat ik van soep hou, en pure chocola!

 

Regi Severins

Regi Severins – Danslessen

Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam – Jazz, Theater-en Showmusicaldans

Over Regi:
Mijn eerste productie 42nd Street was een droom die uitkwam. Daarna ben ik nog 10 jaar werkzaam geweest als uitvoerend artiest in producties als A Chorus Line, Fame, Cabaret, Grease en Hairspray.  De laatste jaren was ik in producties tevens Dance Captain en assistent choreograaf. Hier is mijn passie voor choreograferen en coaching begonnen. Inmiddels ben ik geschoold tot fysiotherapeute en combineer ik alle disciplines met veel plezier en uitdaging.

Ik draag mijn opgedane kennis, als danser/performer, graag over. Daar hoort ook kennis over ‘het gebruik van het lichaam’ bij. Zo leren mijn leerlingen om het beste uit zichzelf te halen. Dit alles met behoud van veel passie!

Wat je nog niet weet over mij:
Ik ben begonnen met dansen op de balletschool van mijn moeder toen ik 4 was en ben gaan lesgeven en choreograferen toen ik 16 jaar was.