Blog - zelfvertrouwen bij kinderen

Muziekspelletjes voor thuis

Muziekspelletjes voor thuis

Voor sommige kinderen is één keer in de week musical les te weinig om hun muzikale ei kwijt te kunnen. Ze maken ouders, familie, iedereen in hun omgeving horendol met de liedjes die ze in de lessen leren, zorgen ervoor dat al hun vriendjes en vriendinnetjes de liedjes ook kennen en oefenen zo vaak thuis, dat er regels voor moeten worden gemaakt. Wat ons betreft heerlijk, maar we kunnen ons voorstellen dat je de kinderen graag wat tools en/of spelletjes geeft om hen (muzikaal) bezig te houden. Om ze thuis ook met muziek bezig te laten zijn, hebben we wat educatieve muziekspellen en gewoon leuke muziek spellen gevonden waarmee ze wel even zoet zijn. Helaas zijn sommige spelletjes in het Engels, dus je zult ze heel even de weg moeten wijzen, maar dan heb je ook wat!

Veel plezier!

Educatieve spelletjes

Oren open 

Speelse website over muziek, waarin je kennis maakt met verschillende muzikanten, muziekinstrumenten en muziekstijlen (van rap tot klassiek). Een initatief van Rotterdamse kunstinstellingen.

Peter en de wolf

Prachtige app van het Concertgebouworkest om kinderen kennis te laten maken met klassieke muziek en instrumenten. Doelgroep: kinderen van 4-9. Met voorleesfunctie. (Ipad)

Romeo en Julia 

Bijzondere app van het Concertgebouworkest waarin je meer te weten komt over het beroemde verhaal, en de muziek van Sergej Prokofjev. Doelgroep: kinderen van 7-13. (Ipad)

Muziek spelletjes

Tone Pad

TonePad is een gemakkelijke en coole manier om muziek te maken. Ontdek de muzikant in jou zelf. Maak zelf muziek door het simpel aanraken van muzieknoten op het scherm. (Ipad)

Songify

Dit is een awesome app die stiekem best grappig is (en ideaal voor de valse kraaien onder ons). Je spreekt wat woorden uit en deze app genereert ze tot een liedje. Je stem wordt helemaal ge-autotuned. Het levert erg grappige versies op, check bijvoorbeeld hieronder toen de mannen van 3FM hem uittestten. Gratis verkrijgbaar voor Android, de iOs versie kost €2,69.

Beat snap

Beat Snap is de oplossing als je jouw iPhone of iPad graag wil gebruiken als DJ Kit, maar Garageband een stap te ver is. Je kunt zelf beats mixen, samples opnemen en als volleerd componist verschillende instrumenten gebruiken.

TikTok

“Onze missie is om de fantasie, kennis en belangrijke momenten van de wereld te bekrachtigen en te delen. Het platform is een thuis voor creatieve expressie via video’s die voor een oprechte, inspirerende en vreugdevolle ervaring zorgen.”

 

Wisten jullie dat FanWork Musicals een eigen TikTok account heeft? Volg ons op TikTok via @fanworkmusicals

Gratis proefles

Leave a Reply

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com