Blog - zelfvertrouwen bij kinderen

Muzikaliteit bij je kind

By 08/02/2018 February 27th, 2018 No Comments

5 tips: Muzikaliteit van je kind stimuleren.

Muzikaliteit. Er is nog nooit iemand slechter van geworden. Muziek kan heel veel doen met een mens. Zo ook bij kinderen. Kinderen worden creatiever, energieker of juist rustiger van muziek. Sommige kinderen worden geboren met een muzikaliteit, maar je kunt het ook ontwikkelen door er gewoon mee bezig te zijn. Lees hier: 5 tips om de muzikaliteit van je kind te stimuleren.

Lees ook: 10 tips talenten ontdekken en stimuleren. 

De 5 tips.

 1. Vorken en messen, potten en pannen

  Overal zit muziek in. Drummen op de pannen, schudden met een pak rijst of triangelen met vorken en messen. Hoe leuk is het om met deze voorwerpen zelf muziek of ritmes te maken. Ga eens opzoek in huis samen met je kind waar je allemaal muziek mee kunt maken. En maak zelf een orkest met je gezin.

 2. Diversiteit aan muziekstijlen

  Het luisteren van muziek op jonge leeftijd heeft veel effect op de ontwikkeling. Luister samen naar muziek, waarbij het beluisteren van verschillende muziekstijlen belangrijk is. Klassieke muziek, wereldmuziek en swingende muziek.

 3. Laat je eigen stem horen

  Wees niet bang om te zingen en stimuleer je kind ook om te zingen. Zingen kun je niet fout doen, ook al is het niet zo toonvast. Zingen doe je vanuit je gevoel en dat moet gestimuleerd worden. Zingen vanuit je hart prikkelt het gelukshormoon.

 4. Bodybeatz

  Wist je dat je ook muziek kan maken met je eigen lichaam. Je eigen lichaam als instrument. Denk hierbij aan klappen in de handen, klappen op je benen of borstkas, knippen met je vingers, wrijven van handen over elkaar. Ga eens op ontdekking hoe jullie de vetste beatz kunnen maken door alleen je eigen lichaam te gebruiken.

 5. Leuke muziek- en dansspelletjes

  Er zijn ook heel veel leuke dans- en muziekspelletjes die je thuis kan doen. Denk hierbij aan stopdans, dans- of zangmemorie, karaoke of spelletjes op de computer.
  Leuke sites waar je spelletjes kunt vinden: nl, spelletjes.nl of spelletjesoverzicht.nl

In de lessen bij FanWork zijn wij constant bezig met muziek. Niet alleen in de zanglessen, maar ook in de spel- en danslessen. Muzikaliteit betekent voor ons kunnen genieten van muziek. Het hoeft niet perfect te zijn. Het gaat erom wat een kind erbij voelt en dat een kind zich vrij voelt zich te uiten door middel van muziek.

Zelf eens ervaren hoe wij dat doen? Kom gezellig gratis een lesje volgen en ervaar het zelf.

 

Leave a Reply

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com