Onze docenten van locatie Leidsche Rijn

Nicoline Kooij – Woensdaggroepen

Hogeschool voor de Kunsten – Docent Theater

Over Nicoline:
Ik sta al vanaf mijn zesde met heel veel plezier op het podium. In 2008 ben ik afgestuurd aan Pabo te Arnhem als basisschooldocent en in 2012 ben ik afgestuurd aan de Hogeschool voor de Kunsten als docent theater. Ik ben via mijn zusje Lisanne bij FanWork terecht gekomen, eerst als invaldocent en nu als de vaste docent op de woensdagen in Leidsche Rijn. Tijdens mijn lessen vind ik plezier erg belangrijk en dat de leerlingen zich ontwikkelen op het gebied van zang, dans en theater. Ik heb het erg naar mijn zin bij FanWork en ik hoop nog veel lessen te mogen geven.

Wat je nog niet weet over mij:
Ik heb een hele lieve kat genaamd Draak en ik maak met mijn zusje en vriend poppenvoorstellingen.

Liliane de Graaf – Vrijdaggroepen

Frank Sanders Akademie  Amsterdam

Over Liliane:
Ik begon al op jonge leeftijd met het volgen van vele dans- en zanglessen en na het zien van de musical ‘Fame’ is mijn liefde voor theater ontstaan. Na één jaar vooropleiding musicaltheater aan het conservatorium in Alkmaar ben ik in 2010 afgestudeerd aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater te Amsterdam. Hierna ben ik via mijn oud klasgenootje en vriendin Lisanne bij FanWork terecht gekomen en geef daar tot op heden zang. Het leukste vind ik het plezier, de gedrevenheid en het zien van de groei bij de leerlingen. Ik hoop nog vele jaren met passie te blijven lesgeven!

Wat je nog niet weet over mij:
Ik ben gek op koken en ik kijk graag naar grappige dierenfilmpjes!

Wendy Peters – Danslessen vrijdag & zaterdag

Theaterschool Amsterdam

Over Wendy:
Op mijn vierde ben ik begonnen met ballet en toen ik tien jaar oud was ben ik ‘gescout’ voor de Dansacademie Arnhem. Ik deed de dansacademie in combinatie met de middelbare school. Dat was best zwaar maar omdat ik dansen het allerleukste in de wereld vond, kon ik het goed volhouden.
Na de middelbare school ben ik naar de Theaterschool in Amsterdam gegaan. De musical ‘Annie’ was mijn stage en daarna ben ik te zien geweest in de musicals ‘Grease’, ‘De Efteling Sprookjes Show’, ‘Fame’, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat’, ‘Legally blonde’, ‘Droomvlucht’, ‘Daddy Cool en ‘Beauty and the Beast’.
Maar behalve zelf op het toneel staan vind ik het bijzonder en fijn om deze kennis en ervaringen door te geven aan de jeugd. Ik hou van lachen, grapjes en gezelligheid maar ook van gedisciplineerd en hard werken. Het allerbelangrijkste in mijn lessen is dat elke leerling zich veilig en op zijn of haar gemak voelt, om zo met élkaar te leren en te groeien.

Laten we er een te gek, inspirerend, gezellig, leerzaam en fantastisch dans seizoen van maken !

Annemieke Lezwijn – Zanglessen zaterdag

Koninklijk Conservatorium Den Haag – Practicum Musicae

Over Annemieke:
Muziek is er bij mij met de paplepel ingegoten en ik weet niet beter dan dat ik altijd gezongen, gedanst en geacteerd heb. Naast dat ik het zelf heerlijk vind om op het podium te staan, kan ik enorm genieten van het lesgeven. Het samen maken van iets moois, daar gaat het om.
Ik ben een bezig bijtje, want ik combineer mijn muziek met de opleiding Orthopedagogiek aan de Universiteit, maar juist de combinatie maakt het zo divers. Dit wens ik de leerlingen ook toe, om naast school letterlijk en figuurlijk zingend door het leven te huppelen. Huppel jij ook mee?

Wat je nog niet weet over mij:
Stiekem zou ik ooit een kinderboek willen schrijven.

Saskia van der Meer – Dramalessen Vrijdag & Zaterdag

Theater- & Muziekwetenschappen 

Over Saskia:
Als jong meisje begon ik op achtjarige leeftijd met het spelen van harp. Theater en zingen kwam pas aan het eind van de middelbare school op mijn pad. Via de opleidingen theaterwetenschap en muziekwetenschap heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken. Ik sta als muziekdocent voor de klas op twee basisscholen en ben mijn eigen stichting SC+zone begonnen. Afgelopen jaren heb ik naast lesgeven ook als kinderbegeleider en company manager getoerd met voorstelling zoals ‘Zorro’, ‘Lover of Loser’ en ‘Peter Pan het échte verhaal’.

 

Eva ten Hoor – Zanglessen donderdag

Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg  – Musicaltheater 

Over Eva:

Al van jongs af aan zing, speel en dans ik. Eén ding wist ik zeker; “ik word zangeres!”.
Tijdens mijn basisschool tijd volgde ik verschillende theater en danslessen. Op mijn middelbare school kreeg ik les van Docent Drama- studenten, vond het heerlijk om bij het jaarlijkse schoolconcert te zingen en volgde individuele zangles. Toen ik me realiseerde dat er musical- en muziektheater opleidingen bestonden die zang, spel en dans combineerde ben ik daar  auditie voor gaan doen.
Ik volgde de HBO opleiding Musicaltheater en tijdens mijn stage jaar mocht ik de rol van Jan spelen in de musical GREASE  van Stage Entertainment, waar ik erg van heb genoten!  In de zomer van 2016 ben ik afgestudeerd. Diezelfde zomer heb ik gespeeld in de voorstelling ‘Late Evening Zomercabaret’ als één van de dames van het showballet in het DelaMar Theater te Amsterdam.

Het aller-leukste aan Musical vind ik dat je acteren, zingen en dansen combineert en het ook nog eens tegelijk kunt uitvoeren; Heerlijk toch?!

Momenteel geef ik op verschillende locaties in Nederland met erg veel enthousiasme musical- , dans-en zanglessen. Vind het erg mooi om te zien hoe blij en gedreven de leerlingen zijn, daar krijg ik energie van.

Wat je nog niet weet van mij:
Ik houd heel erg van lekker samen koken en eet dan soms iets te veel, want dat is zo gezellig!
Ook treed ik liever op voor heel veel mensen in een grote zaal dan dat ik een auditie doe voor maar een paar juryleden, want dat is wel een beetje spannend.

Jamie Kradolfer – Danslessen donderdag

Vooropleiding Codarts Dansacademie Rotterdam & Acteeropleiding Amsterdam 

Over Jamie:
Als meisje van 6 stond ik al in mijn tutu in de balletschool, altijd op de eerste rij, enorm mijn best te doen. Die liefde is nooit overgegaan. Na mijn eerste grote rol in The Sound of Music (Joop van den Ende producties) wist ik het zeker! Zingen, dansen, acteren is GE-WEL-DIG.

Hierna heb ik mij vol gestort op de opleidingen. In 2015 heb ik de acteeropleiding afgerond. Vol trots leef ik iedere dag mijn grote droom en mag ik mijn droom ook met andere jonge dromers delen. Niets geeft mij meer voldoening dan de positieve energie die ik krijg door het vak over te brengen op super enthousiaste kids. Lesgeven bij FanWork is een hobby, waarvan ik mijn beroep heb mogen maken!

Wat je nog niet weet van mij:
Ik ben stiekem nog een groot kind en kan soms lekker gek doen 😉

Roswitha Commandeur – Dramalessen Donderdag

Frank Sanders Akademie – Amsterdam

Over Roswitha:
Tijdens haar studie heeft Roswitha in diverse voorstellingen gespeeld waarvan twee onder regie van Frank Sanders en de afstudeervoorstelling onder regie van Theo Nijland. Ook heeft ze twee solovoorstellingen gespeeld: ‘Tweestrijd’ & ‘Vendetta’ en inspirerende lessen en workshops gevolgd van o.a. Karin Bloemen, Frederik de Groot, Marjolijn Touw en Doris Baten. Sindsdien is zij met veel plezier werkzaam op diverse theaterscholen als zang-, dans- en speldocent. Ook is ze te zien geweest in de internet-commercial van DA ‘Niet meer vechten om sieraden’ en speelde ze diverse keren een gastrol in de kinderserie ‘Tita Toverfeest’. Momenteel treed ze solo op als zangeres, naast haar werk als docent, samen met gitarist Roel Goedhart.