Onze docenten van de Talent Classes

Elise Berends – Dramalessen

Conservatorium Codarts Rotterdam – Muziektheater

Over Elise:
Op mijn vijftiende begon ik met het schrijven van musicals. Dat heeft er altijd in gezeten, net als eigenlijk het docentschap, want zodra ik iets leerde, wat dan ook, móest ik het meteen doorgeven aan de mensen om me heen. Ik wilde altijd al mijn kennis en vaardigheden delen, en dat heb ik nog steeds. Toen ik na de middelbare school naar het conservatorium in Rotterdam ging, ging ik wat meer de uitvoerende kant ontwikkelen, het zelf op toneel staan en een betere actrice en zangeres worden. Ik heb daar super veel geleerd en ook een heleboel niet. Dat kwam pas later, toen ik onder andere bij Stage entertainment in producties kwam te staan. Mijn eerste rol was een hoofdrol in Mamma Mia en dat is het engste en moeilijkste wat ik ooit heb gedaan. Maar wat heb ik er veel van geleerd! Daarna volgden nog een paar jaren op de planken, maar uiteindelijk ben ik nu weer helemaal terug bij mijn roots: doceren en maken. Ik schreef een nieuwe versie van Peter Pan, die afgelopen jaar door het land toerde, kreeg een Amateur Musical Award voor beste nieuwe musical voor Kenau, en schrijf nog steeds elk in elk geval een of twee nieuwe stukken met enorm veel passie. En in de talentklassen kan ik al die creativiteit helemaal kwijt en geniet ik ontzettend van het gigantische talent waarmee ik mag werken, wat ik altijd zoveel mogelijk mee wil geven van wat ik geleerd heb en nog steeds leer.

Wat je nog niet weet over mij:
Geen idee, maar jullie mogen me alles vragen in de les, dus als je ergens nieuwsgierig over bent: kom maar op!


Tineke Blok – Zanglessen
Conservatorium Tilburg – Muziektheater

Over Tineke:
Op het conservatorium leerde ik zingen, acteren, dansen maar ook tappen, componeren en theatermaken, je kunt het zo gek niet bedenken! Daarna heb ik een aantal musicalproducties gedaan en nu zing ik o.a. in een a cappella vocalgroup. Sinds januari 2013 ben ik docent bij FanWork.  Het leukste aan het lesgeven vind ik, om een combinatie te maken van plezier hebben en iets leren.

Wat je nog niet weet over mij:
Dat ik van soep hou, en pure chocola!


Chiara Re – Danslessen
Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam – Jazz, Theater-en Showmusicaldans

Over Chiara:
Op mijn 16e ben ik pas begonnen met dansen maar ik heb een inhaal slag gemaakt.
In hetzelfde jaar ben ik aangenomen op de MBO dansopleiding en ben ik na 2 jaar doorgestroomd naar de Jazz/Musical opleiding op de Hoge school voor de Kunsten te Amsterdam. Na zelf in het theater te hebben gestaan zoals Urinetown en Jungle Book ben ik vooral verder gegaan als choreografe. O.a My Fair Lady, Sweeney Todd, Kiss of the Spiderwoman, Bridges of Madison County, Robert Long etc in het theater en o.a Het Klokhuis en Dr.Corrie Show op televisie.

Jarenlang geef ik al les en sinds dit jaar geef ik ook lessen en workshops op o.a  de AHK, Codarts en vooropleidingen.

En wat ben ik blij dat ik op de zaterdagen de talenclasses les mag geven bij Fanwork!

Vooral om door te geven wat ik zelf allemaal geleerd heb en wat mij heeft geholpen te groeien als betere danseres. Het belangrijkste vind ik dat ze zich fijn en comfortabel voelen bij mij en bij de dansen die ik geef zodat ze zichzelf helemaal voluit kunnen geven zonder schaamte. Dan gaan ze als een speer!

Wat je nog niet weer over mij:
Ik hou van spelletjes. Bordspellen, kaartspellen noem het maar op. Heb een hele verzameling thuis! Oh en ik ben een beetje verslaafd aan wasmiddel geur, raar he?