Onze docenten van locatie Tiel

 

Marit van den Ouweland – woensdaggroepen (groep 1/2 en 3/4)
Nederlandse Musical Academie 

Over Marit:
Hi! Mijn naam is Marit. Ik ben afgestudeerd aan de Nederlandse Musical Academie. Zover ik me kan herinneren heb ik altijd een liefde gehad voor zingen, acteren en dansen. Nadat ik als kind ervaring heb mogen opdoen in het musical vak was ik om. Vanuit daar heb ik me kunnen ontwikkelen in de musical industrie zowel in binnen als buitenland. Momenteel studeer ik aan het 2e jaar van de Meisner acteertechniek in Den Bosch. De combinatie van zelf op het podium staan en lesgeven vind ik geweldig! Het vult elkaar heel erg aan. Zo kan ik mijn kennis en passie meegeven aan de leerlingen en krijg ik er van hun weer heel veel voor terug!

In mijn lessen vind ik het vooral heel belangrijk dat er een veilige sfeer hangt waar iedereen fouten mag maken. En plezier is natuurlijk het allerbelangrijkste!

Wat je nog niet weet over mij:
Volgt snel

Iris de Kock – Zanglessen
Frank Sander Akademie – Amsterdam 

Over Iris:
Ik ben opgegroeid in de Betuwe, maar sinds een aantal jaar woon ik in Amsterdam. Van kleins af aan wilde ik al iets met musicals gaan doen, dus de keuze was vrij simpel toen ik aangenomen werd bij mijn droomopleiding. Na deze opleiding ben ik veel les gaan geven aan verschillende leeftijdscategorieën en ben ik doorgegroeid tot zang- en musical docent. Naast FanWork geef ik privé zanglessen en ben ik een creative invalkracht op verschillende basisscholen. Verder ben ik op dit moment logopedist in opleiding, om me zo uiteindelijk te gaan specialiseren in de stem.

Ik vind het fantastisch om mijn kennis doorgeven aan kinderen om ook hen te inspireren hun hart te volgen en later iets te gaan doen wat ze leuk vinden!

Wat je nog niet weet over mij:
Ik heb ook zelf bij FanWork in Tiel op les gezeten, waarna ik daarna naar de Talent Class in Amsterdam mocht, hier is mijn liefde voor musical begonnen.

 
Marscha Soraya Mac Gillavry – Danslessen
Frank Sanders Akademie – Amsterdam

Over Marscha:
Marscha groeide op in Almere waar zij op achtjarige leeftijd dans-, zang- en spellessen ging volgen bij Jouetta’s Danscentrum en de Faust Theaterschool.

Toen zij van haar basisonderwijs naar haar middelbare opleiding ging werd zij aangenomen bij de Lucia Marthas Dansacademie. Naast haar opleiding aan het Helen Parkhurst Daltoncollege volgde zij, zes jaar lang, lessen bij de Weekend klassen van de Vooropleiding van Lucia Marthas.

In haar examenjaar werd Marscha aangenomen om Nederland te vertegenwoordigen bij de World Championships of Performing Arts te Hollywood, Los Angeles. Dit is vergelijkbaar met de Olympische Spelen, maar dan op het gebied van dans, zang, spel, acteer- en modelwerk. Tijdens dit fenomeen heeft Marscha twee zilveren en één bronzen medaille binnen weten te slepen voor ons koude kikkerlandje in de categorieën Moderne Dans, Song&Dance en Nationale Zang.

Na het avontuur in Amerika is Marscha aangenomen bij de Frank Sanders Akademie voor Musical- en Muziektheater. Met deze opleiding heeft zij al in meerdere theaters mogen staan, waaronder het prachtige Koninklijk Theater Carré.

Naast deze fantastische ervaring heeft Marscha ook in meerdere producties mogen staan tijdens haar opleiding. “Mazzeltov” geregisseerd door Albert Klein Kranenburg, “Tussenhaakjes – een ode aan Jos Brink” geregisseerd door Frank Sanders zelve en “Nu of Nooit” geregisseerd door Bas Groenenberg, gechoreografeerd door Peter van Dosselaer en met muzikale begeleiding van Billy Maluw.

In het voorjaar van 2017 is Marscha aangenomen voor een stageplek bij Van Hoorne Entertainment voor Hans en Grietje De Musical. In het theaterseizoen van 2017 – 2018 stond zij in het Ensemble van deze tourende productie en was zij daarnaast ook de Understudy van de rol “Mevrouw van de Beurs”.

Wat je nog niet weet over mij:
Marscha heeft met haar vertolking van het nummer “Hij gelooft in mij” een bronzen medaille gewonnen bij de World Championships of Performing Arts te Hollywood.

 
Nina Schelvis – Dramalessen
Theaterwetenschappen – Universiteit van A’dam & docerend theatermaker – Fontys Hogeschool in Tilburg

Over Nina

Mijn eerste ervaring met theatermaken was het moment dat ik als regieassistent mocht helpen bij de muzikale theatervoorstelling op mijn middelbare school Theater Bonhoeffer (12 t/m 18 jaar). Hier ontdekte ik hoe leuk ik het vond om te zien waar de leerlingen zelf mee kwamen en hoe je ze op een speelse manier kan uitdagen om nog meer uit zichzelf te halen. Daarna heb ik een jaar als choreografieassistent gewerkt bij musicalverenging De Hanswijckers in Egmond (11 t/m 18 jaar). Ondanks dat dansen niet de grootste favoriet was van de meeste kinderen, was het mijn doel om het dansen leuk te maken en de kinderen te enthousiasmeren. Middels deze beginnende ervaringen merkte ik hoe leuk ik het vind om met kinderen en jongeren te werken. Ik vond het een uitdaging om in te schatten waar zij behoefte aan hadden, om ze enthousiast en gefocust te krijgen en tegelijkertijd plezier te laten maken en ook iets te leren. Theater is naar mijn mening bij uitstek het middel om deze zaken samen te laten komen. Tijdens mijn studietijd mocht ik bij Studenten Toneelverenging Amsterdam (STA!) de bestuursfunctie regisseurszaken op mij nemen. Ik mocht, uiteraard in overleg, bedenken hoe het theaterpalet eruit zou zien, de toneelstukken en regisseurs kiezen, repetities bijwonen, feedback geven op basis van doorlopen, workshops geven en ga zo maar door. Dit alles vond ik fantastisch om te doen, de leukste projecten waren het organiseren van de musical en de jeugdtheatervoorstelling. Bedenken welke voorstellingen gespeeld zouden worden, meedenken over de invulling van de voorstellingen, het uitzoeken van de doelgroepen, contact opnemen met scholen, een bijpassende schoolopdracht opstellen en het begeleiden van de klassen. Het was fantastisch om te doen.

Door deze drie ervaringen wist ik zeker dat ik de opleiding tot Docerend Theatermaker wilde doen. Iedereen kan zoveel leren via theater en er zijn zoveel creatieve manieren om (theater)educatie in te vullen. Hierover nadenken, evenals de praktische uitvoering, vind ik ontzettend leuk. Om naast mijn opleiding direct ervaring op te doen als theaterdocent was ik werkzaam als stagiair bij Zaans Toneelhuis Theatermijn te Zaandam. Als stagiair ondersteunde ik één van de vaste docenten. Omdat ik een grote kennis van theater heb en vaker met kinderen heb gewerkt, gaf ik aan twee groepen (7 t/m 9 en 11 t/m 13 jaar) zelf de helft van de les en in afwezigheid van de docent draagde ik zorg voor de volledige les. Daarbij observeerde ik de theaterles voor kinderen van 16 t/m 18 jaar en werkte ik met een andere stagiair aan een eigen project: “theater in de wijk”.

Ik ben een enthousiaste en optimistische theaterdocent, die haar lessen kenmerkt door structuur en regelmaat. Ik beschik over een grote passie voor musical en doe niets liever dan die passie overbrengen op leuke en vernieuwende wijze. Individuele aandacht vind ik ontzettend belangrijk evenals het combineren van de kunstvormen zang, dans en acteren, waar FanWork bij uitstek de plek voor is.