Ons docententeam van locatie Voorschoten

 

Bente van den Brand – woensdag -en vrijdaggroepen
Fontys Conservatorium Tilburg

Over Bente:
Ik heb al eerder zangles gegeven bij FanWork Hilversum en in Amsterdam (Talent Classes). Na een paar jaar van diverse optredens en hoofdrollen in o.a. De Soldaat van Oranje en Hartsvrienden ben ik weer terug!
Met veel plezier mag ik dit keer dramalessen geven op een nieuwe locatie, Voorschoten. Ik studeerde aan het Fontys Conservatorium in Tilburg en ben na mijn afstuderen alleen maar aan doen waar ik van hou, spelen en lesgeven!

Neem ook eens een kijkje op mijn website: www.bentevandenbrand.nl

Wat je nog niet weer over mij:
Dat ik echt een ontzettende angsthaas ben. Een optreden voor 1000 man, een liedje zingen op televisie.. Dat doe ik even, daar draai ik mijn hand niet voor om!
Maar zet me niet in een achtebaan of een reuzenrat. Nooit van mijn even, ik heb hoogtevrees en ben bang dat ik van schrik flauw val!

 

 
Nina Schelvis – woensdaggroep 1/2 en 3/4 
Theaterwetenschappen – Universiteit van A’dam & docerend theatermaker – Fontys Hogeschool in Tilburg

Over Nina
Mijn eerste ervaring met theatermaken was het moment dat ik als regieassistent mocht helpen bij de muzikale theatervoorstelling op mijn middelbare school Theater Bonhoeffer (12 t/m 18 jaar). Hier ontdekte ik hoe leuk ik het vond om te zien waar de leerlingen zelf mee kwamen en hoe je ze op een speelse manier kan uitdagen om nog meer uit zichzelf te halen. Daarna heb ik een jaar als choreografieassistent gewerkt bij musicalverenging De Hanswijckers in Egmond (11 t/m 18 jaar). Ondanks dat dansen niet de grootste favoriet was van de meeste kinderen, was het mijn doel om het dansen leuk te maken en de kinderen te enthousiasmeren. Middels deze beginnende ervaringen merkte ik hoe leuk ik het vind om met kinderen en jongeren te werken. Ik vond het een uitdaging om in te schatten waar zij behoefte aan hadden, om ze enthousiast en gefocust te krijgen en tegelijkertijd plezier te laten maken en ook iets te leren. Theater is naar mijn mening bij uitstek het middel om deze zaken samen te laten komen. Tijdens mijn studietijd mocht ik bij Studenten Toneelverenging Amsterdam (STA!) de bestuursfunctie regisseurszaken op mij nemen. Ik mocht, uiteraard in overleg, bedenken hoe het theaterpalet eruit zou zien, de toneelstukken en regisseurs kiezen, repetities bijwonen, feedback geven op basis van doorlopen, workshops geven en ga zo maar door. Dit alles vond ik fantastisch om te doen, de leukste projecten waren het organiseren van de musical en de jeugdtheatervoorstelling. Bedenken welke voorstellingen gespeeld zouden worden, meedenken over de invulling van de voorstellingen, het uitzoeken van de doelgroepen, contact opnemen met scholen, een bijpassende schoolopdracht opstellen en het begeleiden van de klassen. Het was fantastisch om te doen.

Door deze drie ervaringen wist ik zeker dat ik de opleiding tot Docerend Theatermaker wilde doen. Iedereen kan zoveel leren via theater en er zijn zoveel creatieve manieren om (theater)educatie in te vullen. Hierover nadenken, evenals de praktische uitvoering, vind ik ontzettend leuk. Om naast mijn opleiding direct ervaring op te doen als theaterdocent was ik werkzaam als stagiair bij Zaans Toneelhuis Theatermijn te Zaandam. Als stagiair ondersteunde ik één van de vaste docenten. Omdat ik een grote kennis van theater heb en vaker met kinderen heb gewerkt, gaf ik aan twee groepen (7 t/m 9 en 11 t/m 13 jaar) zelf de helft van de les en in afwezigheid van de docent draagde ik zorg voor de volledige les. Daarbij observeerde ik de theaterles voor kinderen van 16 t/m 18 jaar en werkte ik met een andere stagiair aan een eigen project: “theater in de wijk”.

Ik ben een enthousiaste en optimistische theaterdocent, die haar lessen kenmerkt door structuur en regelmaat. Ik beschik over een grote passie voor musical en doe niets liever dan die passie overbrengen op leuke en vernieuwende wijze. Individuele aandacht vind ik ontzettend belangrijk evenals het combineren van de kunstvormen zang, dans en acteren, waar FanWork bij uitstek de plek voor is.